Moskou

Privet iedereen!

Woensdagnacht hebben we onze eerste ervaring opgedaan met de Russische trein! We zaten bij hetzelfde Nederlandse stel in de coupe, die we ook al eerder hadden ontmoet op het vliegveld. Het is een gezellig stel, maar de coupe was eeeerg krap! We konden onze enorme tassen onder het bed leggen. Het bed is tevens een bank en tussen de twee stapelbedden staat een klein tafeltje... That's it! We hopen vurig dat de trein die we vanavond instappen een stukje groter is, want daar moeten we 3 volle dagen in vertoefen.

Surprised

Goed... de treinreis: De bedden lagen erg lekker. Onze gids in St. Petersburg vertelde dat we gewekt zouden worden een uur voor aankomst, dus 6.55. Maar... om 7.45 klinkt er een stem onder Riannes bed: 'Rianne... hoe laat kwamen we aan??' 'Hoezo?...' 'Het is al kwart voor 8!!'. Dus toen moesten wij ons alle vier in 10 minuten uit de trein werpen :P. Met tot gevolg dat we bijna onze sieraden vergaten. Gelukkig is alles goed gekomen ;). Volgende keer weer vertrouwen op onze eigen wekkers.

In Moskou wachten ons geen gidsen die Engels spraken, en in ons afgelegen hotelletje kwamen ze ook niet verder dan 'good'. Daarom hebben wij op eigen houtje de halve stad verkent zonder een map. Nu snappen we wel grotendeels hoe het centrum in elkaar zit.. na 3 rondjes gelopen te hebben valt het kwartje wel

Tongue out

Ook in Moskou houden ze van sushi en cocktails, dat is mooi, want wij ook!! Het Rode plein hebben we bezocht na de sushitent. Het was mooi, maar het kon niet tippen aan St. Petersburg. De foto's volgen later.

Het weer is heel afwisselend. Dan brand de zon op je benen, en dan loop je weer samen onder de vlinderparaplu.. Al met al kunnen we wel een jurkje aan, dat is toch wel een must voor een waar vakantiegevoel.

Laughing

Vanavond gaan we dus voor 3 dagen de trein in! We proberen wanhopig om een pak spelkaarten te vinden, maar we kunnen al niet eens toeristische ansichtkaarten vinden (raar he? zelfs niet op het rode plein!!). Postzegels zijn ook al sinds begin van de reis onvindbaar, maar de kaartjes liggen al wel geschreven te wachten op hun grote reis. Straks gaan we lekker boodschapjes doen voor in de trein, we hebben nog voedbaar treinontbijtje nodig, dus ik ben benieuwd wat de Russische supermarkten ons te bieden hebben.

Vanavond nog even terug naar Italiaans restaurantje waar we gister suuuuperlekker gegeten hadden!! :)

Wij missen onze familie en aaaal onze vrienden en diertjes

Cool
, knuffels voor iedereen!

Paka, Xxxx

Maddykip

Wat leuk om jullie verhalen te lezen zo! Spannend hoor.. en wat vervelend dat de reisgids geen engels spreekt :/ zou je toch wel verwacht hebben...
Hopelijk komt het allemaal goed met de trein morgen! Veel succes

xxx

Ing

Hahaha ik weet niet of m'n beeld van Rusland klopt maar ik vind het zo typisch dat je niet gewekt wordt, er geen gids is en niemand Engels spreekt!!
Te gek dat jullie er zelf zo goed uitkomen :)
Inderdaad erg leuk om te lezen- en een goede (trein)reis!!!

Martine

Argh, erg is dat als je ineens halsoverkop die trein uit moet 's ochtends! Ik had een keer precies hetzelfde tijdens een Hongarije-reis met school. Toen had ik dus m'n mobiel laten liggen, minderr...

3 dagen in de trein, hebben jullie wel een boekje bij je? 'Murder on the Orient Express' ofzo ;)
Zijn Russische pizza's hetzelfde als de Nederlandse?

Veel plezier verder! xx

Henkie de stevige Rus

?????? Es ? Ri. ???? ??????? ? ???? ?????????????! ? ???????, ??? ?? ?????? ??? ????? ?????????? ????? ? ????????? ???? ? ??? ???? ? ?????????. ??? ???????! ??? ????, ??? ? ?? ??????? ??-?????????, ? ? ?? ???????? ??? ? ??????. ? ????????? ??? ? ?????? ??? ?? ???? ?????????? ??????????? ????? ? ???? ??????? ??????? ????? ? ????? ????. ???????

De tolk van Henkie de stevige Rus

Oh, Russisch komt niet zo goed over op deze site :( Nou ja, jammer! Henkie zei dat hij de volgende keer een wake-up-dans doet voor jullie. Hij zal met zijn Russische buik in je gezicht zwiepen, als je dat wat lijkt. Heet!

Herma Hendrikse

Zorg voor pen en papier, nagelschaartje heb je al bij je; Opdracht maak een eigen kaartenspel, heb je tijd genoeg voor in de trein.
Leuk dat jullie een ander Nederlands stel hebben ontmoet, gaan zij ook met de trein mee? suc6 in de trein.

XXXXXX jes mam en pap

Tiara Tours